Cornellana (Alt Urgell)

Carrer de les Ribes, 8
25717 Cornellana.
La Vansa-Fornols 
(Alt Urgell)

Telèfon de contacte: 658814266 

servigestio1@gmail.com

info@falconssabadell.cat

Descripció:
 Xalet de muntanya ideal per a estades al Pirineu. Està envoltat de prats i boscos i disposa d’un refugi propi a la vora amb terreny d’acampada.
Situació:
 Tuixent a 9 Km.
La Seu d’Urgell a 30 Km.
Barelona a 170 Km.
Activitats:
 Excursionisme, rutes de muntanya, Parc Natural Cadí-Moixeró, Estacions d’esquí de Tuixent-La Vansa, Port del Compte i Andorra.
Llocs d’Interés:
 Serra del Cadí, Jossa del Cadí, Fornols, La Seu d’Urgell, Pedraforca i un llarg etcètera.
Informació general:
 La vall de la Vansa i Tuixent limita al nord amb la serra del Cadí i al sud amb les serres del Verd i del Port del Comte i es configura com una unitat geogràfica característica de muntanya, vertebrada pel riu de la Vansa.

Un dels principals atractius turístics de la vall és el Museu de les Trementinaires de Tuixent, una finestra oberta als aprofitaments tradicionals del olis i les plantes aromàtiques i medicinals de muntanya. Des del Museu també es proposen itineraris botànics. L’oferta cultural es completa amb la presència d’esglèsies i ermites romàniques, destacant-ne una important imatgeria en retaules gòtics.

La vall ofereix rutes a peu, senyalitzades, per les serres del Cadí, del Verd i del Port del Comte. Dos senders de gran recorregut, GR-7 i GR-150, travessen la vall de nord a sud i d’est a oest respectivament. En BTT, la ruta més interessant és la que circumval·la el Parc Natural del Cadí-Moixeró. S’hi pot practicar el descens de barrancs i l’esquí de fons a l’Estació de Tuixent-La Vansa, i l’esquí de muntanya.

L’oferta gastronòmica es basa en productes autòctons (bolets, caça, embotits i vedella i corder dels ramats de la vall). Els allotjaments es caracteritzen per la presència de cases de turisme rural, albergs i càmping.

S’hi troben interessants mostres d’artesania en fusta i pedra i productes agroalimentaris (formatge, plantes aromàtiques i medicinals, melmelades i bolets en conserva).
Altres webs:
 Consell comarcal Alt Urgell
 Estació d’esquí nòrdic Tuixent-La Vansa

Galeria d’imatges